21 Mayıs 2013 Salı

Erkekler sevişmek istemeyecekleri kadınla arkadaş olmaz... mış

Kısa bir süre önce çevresel etkilerden dolayı gündemime almak zorunda kaldığım bir konu var: Kadın- erkek yakın arkadaş olur mu? 2-3 ay öncesine kadar buna yanıtım açık ve netti, zira geçmişi 25 yıl öncesine dayanan çok yakın birden fazla erkek arkadaşım var.


He valla 
Kuğularla balıkların kanka olduğu bir dünyada gereksiz bir soru gibi görünse de, bu konuyu literatürde biraz araştırdım, merak edenle de paylaşmak istedim: 20. yüzyıla kadar bütün psikiyatrik ve psikolojik görüşler bunun alehinde.

Hatta "erkeklerin beraber olmak istemeyecekleri kadınlarla arkadaş olmayacaklarını" söyleyen var. Bu görüş tabi ki tüm kadınların penis kompleksi, tüm erkeklerin ise hadım edilme korkusu sahibi olduğunu iddia eden, herkes gibi bazen haklı bazen haksız olan Freudcan'a ait.  Cümlenin barındırdığı bunca olumsuz yüklemden tahmin etmişsinizdir zaten.

21. yüzyılda ise bu görüş değişiyor. Kadının iş ve sosyal hayata katılması ve kocasından başka erkek görmeye başlaması ile sosyal ilişkilerinin evrildiği ve erkeklerden farklı olarak tüm karşı cinsleri ile yatmak gibi bir arzuları olmayışı sayesinde erkeklerle arkadaş ve dost olabildikleri söyleniyor.

Velhasıl sadede gelirsek buradaki kilit sözcük "kadınların erkeklerle dost ve yakın arkadaş"
olabildikleri. Erkeklere gelirsek, onların motivasyonlarını kim bilebilir ki?

Freud görmesin
2-3 aylık skeptik dönemimin ardından benim cevabıma gelirsek:  Bazen gereksiz bir idealizmin pençesinde kıvrandığımı düşünsem de "Evet".  Dünyada sizinle sadece dost olmak isteyecek yakın erkek arkadaşlarınız tabi ki ve iyi ki de var.

Yüzdenin düşük olacağını, bu klana yeni birilerini eklemek isterseniz 2 kere düşünmenizin farz olduğunu, aksi halde canınızın sıkılabileceğini bilin yeter...


Hiç yorum yok: