8 Mart 2013 Cuma

İnek Şaban'la Güdük Necmi'ye nikah düşmüyormuş ey ahali!

Emzirme reformu, doğum izninin uzması gibi hallere sevinirken, elbette kadını aşağılamakla yükümlü olduğundan fena halde şüphelendiğim kafalardan bir ses çıkacaktı.

Ama benim sığ aklım tabi ki gelen fetvaların aslında çok daha derin sorunlara nasıl çözüm getirdiğini anlamamış. Biraz düşününce gördüm ki "ulan bu konuda niye sesleri çıkmıyor" dediğim birçok yara bu sayede çözüme kavuştu:

Çocuk gelinler: 70 yaşındaki damadın bırak 15'indeki gelini, gelinin 30'unu anca görmüş annesi doğduğunda emzirilme yaşını çoktan geçmiş olduğu düşünülürse gönüller rahat ola. Efendi dedenin kızı ya da torunu, gelin hanımı emzirmediyse problem kalmaya.... Lakin o da süt torun olduğundan mesele rafa kalka.

Aile içi taciz: Baba, dayı, amca, konusunda rahat oluna. Aynen devam edile... Abilerde biraz sıkıntı görünse de  kız çocuklar emzirilmeyerek sorun çözüle.

Akraba evliliği: Baba yarısı amcanın oğlu, anne yarısı teyzenin kızı, ölmüş eşin abisi, kardeşi konusunda sıkıntı yapılmaya... Hiç görmediği annenin süt bankası kardeşi zinhar enseste girer. Mazallah bir de anne ateist, kominist, gayri- Müslimse başımıza taş yağar.

Artan tecavüzler: Mümkün mertebe bebelere değil, süt bankası öncesi kadınlara tecavüz edile... Mahkeme heyeti uğraştırılmaya, her tecavüzcü emdiği sütün bir örneğini delil olarak taşıya...  Yok yahu, tecavüzcü uğraştırılmaya, kadınlar emdikleri sütün örneğini taşıya ... Zaten kadınların emdiği süt burnundan çoktan geldiği için delil yetersizliğinden tecavüzcünün beraatine karar verile...

Hiç yorum yok: