22 Mayıs 2013 Çarşamba

Komisyon, o son kadehi içmicektin abi!

O kadar tatlı saçmalamışlar ki insan dalga geçmeye kıyamıyor. Velhasıl benim anladığım yeni alkol yasasından sonra hayatımız şöyle olacak:

1) Bundan sonra Migros'a ve Bakkal Hüseyin'e çilingir sofrası kuracağız. (bkz.Alkollü içkiler, sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebilecek ve bu yerlerde tesis sınırları dışında tüketilmek üzere alkollü içki satışı yapılamayacak)

2) Tüm içkilerde çirkin kadın yoktur, az votka vardır yazacak. (mohito ve şaraplarda ise çirkin erkek yoktur da yazacak) (bkz.
- Türkiye'de üretilen veya ithal edilen alkollü içkilerin ambalajları üzerine, alkol ürünlerinin zararlarını belirten Türkçe yazılı uyarılar veya mesajlar konulacak.)

3) Tahlillerin büyük kısmını bedavaya getirebileceğiz, üstüne de çevirmede tükürmek serbest (bkz.
Sürücülerin narkotik veya psikotrop maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla teknik cihazlar kullanılacak. Bu tespit, solunum havası veya tükürük gibi biyolojik örnekler üzerinden yapılabilecek.)

4) Ağzına 3 üzümden fazlasını atınca araba kullanmayacağız. (1 promil ne lan?) (bkz. Bir promile kadar alkollü olan sürücünün başkalarının hayatı, vücut bütünlüğü veya malvarlığı bakımından somut bir tehlikeye sebebiyet vermesi halinde, ayrıca TCK'nın ilgili hükümleri uygulanacak.)

5) Artık hayata 0'dan başlamayacağız. (bkz.
Teknik cihaz ile alkol tespitini kabul etmeyenler hakkında, bir promil alkollü olarak araç kullanmış sayılacaklar ve ilgili ceza hükümleri uygulanacak)

6) Arabayı manita koltuğundan doğru kullanacağız.  (bkz.
Sigara ve diğer tütün ürünlerinin, özel araçların sürücü koltuklarında da içilmesi yasak olacak.)

7) Ahahhaa burada harbi koptum.... Emzik sayılır mı ? (bkz.
Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan bitkisel nargile ve bitkisel sigara, tütün ürünü kabul edilecek.)

Hiç yorum yok: