8 Şubat 2013 Cuma

Sevgili Id, bir zahmet Ego'mun hizmetine gir

Çok sevgili dünlük,

Görüşmeyeli uzun zaman oldu ama emin ol o arada boş durmadım. EQ'm düşük olduğundan mıdır, obsesif kompalsifliğimden mi bilinmez, insan davranışlarının teorisini anlamaya verdim kendimi.

Dinlesene olm Ego'yu
Sonuçta da şunu anladım, bilinçli zihin bir yalanmış. Koskoca psikanaliz külliyatını bir cümleyle özetlemek gibi olmasın ama durum bu. Seni sen yapan şeyler sıfır bilmem kaç yaş arası annenin seni emizirirken bırakıp çalan kapıyı açması gibi sudan nedenlerle yaşadığın travmalarla şekillenmiş meğer.

O yüzden  boşuna, şöyle bir insan olacağım, onu bunu yapmayacağım, rejim yapacağım, bişiler bişiler olacağım diye bilincinizi zorlamayın. Sevgilinize, karınıza,  kocanıza, patronunuza da yok yere  bulaşmayın. İlla değişecekseniz biliç dışınıza yüklenin ya da hepiniz keyfinize bakın, o arada bir de varsa bebeklerinize iyi davranın. 70 yıllık ömürlerinde ne menem bir zat olacakları sizin "bırak bakiiim o oyuncağı, o yemek bitecek önce" diye çemkirip çemkirmenize bağlı zira.

Bense şu andan itibaren çok kararlıyım, kendi adıma tüm alt benliklerime emirimdir: sevgili id, tüm güdü ve şartlanmalarım, sevgili bilincimin sevgili dışı, hepiniz birden şu andan itibaren bilinçli isteklerimin hizmetine giyorsunuz. Herkes efendi olsun.

PS: Tüm terminoloji hataları bizzat bana aittir, siz de boşverin bence.


Hiç yorum yok: