17 Mart 2013 Pazar

Hayat, sen o kiloları vermeye çalışırken geçen zamandır

O kalça bende olsa ağlarım
Etrafımdaki kadınların büyük çoğunluğu, medyanın pompaladığı fotoshoplu vücut kitle endeksine ulaşmak için açlık sınırında yaşıyor. Karnını şöyle iyice bir doyurmak, suçluluk duygularının en büyüğü ile kıvranmaya mahkum olmak demek.

Peki, güzelliğin olmazsa olmazı zayıflıksa, Monica Belluci'yi nasıl açıklar ki diyet ve fitness dünyası? Bir de Türkan Şoray meselesi var tabii, o ne zaman sıfır bedendi?

Ya da Jennifer Lopez... Siz gaza gelmiş poponuzu eritmeye çalışırken, o, ortalama bir Türk kadının sonsuza kadar hayata küsmesine sebep olacak büyüklükteki kalçalarını gere gere pozlar veriyor. Popo demişken, olanca kalçalarıyla ortalarda dolaşıp, fotoları paylaşım rekoru kıran Kim Kardashian'ı da anmamak ayıp olur... Onların vücut kitle endeksi kaç ola ki?

Uzun lafın kısası yıkanmış beyinlerimize bir format atıp, bu baskül-erkil kültüre baş kaldırmanın vakti geldi. Güzellik beden ölçüsüyle orantılı değil, hiç bir zaman da olmadı. Bana inanmıyorsanız, Google'a sorun.

O yüzden o 3-5-15-25  kiloyu vermeyi beklemeyin, güzelliğinizin tadını bu gün çıkarın. Zaten en niyahetinde muhattabınız da kel ve göbekli Türk erkeği, değil mi?

3 yorum:

Tugce dedi ki...

Yaşasın Dünlük...
Pazartesi moral yazısı için teşekkürler...
Resimler de bir o kadar çarpıcı olmuş
eline sağlık

Adsız dedi ki...

Son zamanlarda aklımı hep kucalayan şey, yine çok güzel anlatmışsın! Kalemine sağlık...

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim güzel yorumlarınız için!