7 Nisan 2013 Pazar

Kadınlar ekonomiden ne anlar?

Bence ekonomiyi kadınlara bırakmalılar. Niyeyse erkek kazanır, kadın harcar şeklinde asılsız bir geyik var, kadınların savurgan olduğu iddia edilir. Ben bugüne kadar ev bark edinmiş kaç erkek gördüysem hepsi bir kadın sayesinde.

Kadınların bunun için iktisat okumasına da gerek yok. Zira kuru ekmekleri atmayıp köfte yapmayı, ne annelerimiz, ne de onların anneleri ECON 101 dersinde görmemiştir.

Velhasıl yuvayı dişi kuş yapar. Bizim enflasyon sepetimizde  hortum, dinamit, deve eti olmadığından mıdır başka neden mi bilinmez, ekonomik krizde de, enflasyonda da hayatta kalmayı biliriz. Her şeyden önce bir çok erkeğin aksine gelecek kaygısıyla yaşarız. Bizim için çözüm her zaman basittir: paran yoksa alma. Alacaksan da ucuz alternatifini al.

Kaynakları doğru kullanmayı da iyi biliriz. Libidomuzun beygirgücü ya da iphone modeline endeskli olmamasından kaynaklansa gerek; başını sokacak ev, çocuğun okul taksidi arabanın modelini iyileştirmekten ya da son model cep telefonundan önce gelir.

Eğer 18. çantamızı ya da 14. ayakkabımızı alıyorsak, bu savurganlıktan değil, terapist ücretlerinin  ve boşanma avukatlarının çok daha pahalı olmasındandır.

Hiç yorum yok: